Manter Pouchfiller speelt in op trend

https://www.youtube.com/watch?v=2y-2lVMXdKA

Op dit moment is de pouch een echte trend binnen de foodwereld op het gebied van verpakkingen. Deze handzame verpakking heeft een uitvouwbare bodem en kan daardoor, wanneer gevuld, rechtop staan in de schappen van de supermarkt.

De pouch speelt in op de behoefte om producten perfect te presenteren en om versproducten ook echt vers te houden. De pouches zijn vooral in trek voor vulling van o.a. snoep, noten, zaden of koffiebonen. Daarnaast zien we ook pouches gevuld met allerlei gesneden of ongesneden AGF producten in opmars komen.

Manter heeft een geautomatiseerde oplossing ontwikkeld: de Pouchfiller.  Deze is begin dit  jaar gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

De Pouchfiller zorgt ervoor dat de pouch automatisch uit een magazijn wordt gehaald om vervolgens onder de vulopening terecht te komen. Onderweg is er dan ook nog de ruimte om een etiket te plakken.

De gevulde pouch wordt naar een ondersteuningsband getransporteerd, zodat de bovenzijde dicht gedrukt of geseald kan worden.

De Pouchfiller van Manter wordt momenteel getest in de praktijk en Manter verwacht dat de eerste definitieve productversies begin 2018 leverbaar zullen zijn.