Dekselmachines zorgen voor nauwkeurige afsluiting van de dozen, maar dankzij de afneembare deksel zijn de dozen ook gemakkelijk te heropenen voor bijvoorbeeld kwaliteitscontroleurs

Bij versproducten, zoals paprika’s en komkommers maar bijvoorbeeld ook kaas vlees en vis, wordt er veel gebruikt gemaakt van deksels op de dozen. Om het handmatig openvouwen en vervolgens plaatsen van de deksel op de doos gemakkelijk te kunnen doen, wordt er expres wat speelruimte gehouden tussen doos en deksel. Dat heeft zo zijn gevolgen, zoals voor de stevigheid. Eenmaal als de deksel op de doos is gezet gaat deze nog over rollerbanen en transportbanden richting de palletiseermachine. Het komt echter wel eens voor dat zo’n deksel van de doos afvliegt omdat het te los zit. Met alle gevolgen van dien. Het product raakt niet alleen beschadigd doordat er andere dozen bovenop komen te staan, maar de stevigheid van het pallets gaat er ook op achteruit. Die speling op de deksel is met een dekselmachine echter niet meer nodig. Een doos waar de deksel netjes en strak op geplaatst is zal minder problemen geven in het proces en heeft een mooiere uitstraling.

Creëer meer ruimte in de doos 
Daarnaast kan door gebruik van de dekselmachine meer ruimte in de doos worden gecreëerd. Bij het handmatig dekselen zijn de deksels ruimvallend om gemakkelijk de deksel op de doos te leggen. Daarvoor zijn de dozen wat kleiner gemaakt. Zeker naar het einde van het seizoen als bijvoorbeeld het soortelijk gewicht van de paprika’s lager wordt, heb je daardoor net wat te weinig ruimte in de dozen om het juiste gewicht  te verpakken. Als de deksel naadloos aansluit op de doos, kan de doos aanzienlijk groter gemaakt worden. Dan kan je er dus meer product in kwijt en dat is natuurlijk een hele verbetering.

Arbeidsbesparing
Door de automatisering met een dekselmachine wordt een flinke arbeidsbesparing gerealiseerd. Niet alleen qua bestede uren is er dus een flinke besparing te realiseren, ook qua Arbo is deze machine een duidelijke verbetering omdat een vaak repeterende handeling overbodig wordt. Het magazijn voor de kartonnen deksels kunnen we zowel links als rechts op de machine zetten en de bedieningszijde is naar de voor of achterkant te plaatsen. De dozen kunnen er naar links of naar rechts uitrollen. Dat geeft de vrijheid voor alle mogelijke uitvoeringen zodat de machine in elke installatie te integreren is.

Betrouwbaar, degelijk en gebruiksvriendelijk. Hier lag de focus op tijdens de ontwikkeling van de dekselmachine. Met snelheden tot wel 25 dozen per minuut en een zeer laag storingspercentage is deze machine een aanwinst voor uw bedrijf.

Dozensluiters zorgen ervoor dat uw dozen consistent, efficiënt en veilig gesloten worden.

Vierkante of rechthoekige dozen bieden structurele sluiting en stevigheid tijdens het transport. Dozen verliezen 30% van hun stapelsterkte als hun zijden niet zijn uitgelijnd en er kunnen belemmeringen ontstaan voor het verwerken van de dozen. Het belangrijkste aspect om de doos tijdens het sluiten te controleren is om de doos haaks te houden. Dozensluitmachines zorgen voor onmiddellijk voor controle wanneer de doos de machine binnenkomt. Het 2 staps vouwsysteem zorgt ervoor dat de eerste flap op de markeringslijn wordt gevouwen en de tweede flap loodrecht hiernaast. Daardoor is de doos perfect gesloten en haak uitgelijnd, wat zorgt voor een veilige en efficiënte verderverwerking.

Toon meerToon minder

Een selectie van ons aanbod

Dekselmachine Actitec
Dekselmachine Actitec
https://img.youtube.com/vi/xlfV4-Vj3fw/hqdefault.jpg
Dozensluiter

Voordelig een machine? Huren is ook mogelijk!

Het huren van verpakkingsmachines kan in een aantal gevallen voordeliger zijn dan kopen. Wanneer de investering te hoog is, als u een tijdelijk oplossing zoekt in verband met lange levertijden op machines of als u wilt proefdraaien met een bepaalde machine, bieden wij u de mogelijkheid om een verpakkingsmachine te huren. Mocht de machine uiteindelijk de juiste capaciteiten bezitten voor uw productielijn, is er altijd de optie tot koop.

Neem contact op
Dozensluiter Betti
Persoonlijk contact
Snel schakelen
System Integrator System Integrator