Compacte footprint
Eenvoudig te integreren
Onderhoudsvriendelijk

Case Packers automatiseren het secundaire verpakkingsproces. Producten worden volautomatisch in dozen en kratten verpakt, ongeacht de verpakkingsuitvoering, het materiaal, de afmeting of inhoud van een verpakking. Onze Case Packers zijn gebruiksvriendelijk en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande verpakkingslijnen op de plek van de draaitafel.

Dat bedrijven juist nu zoeken naar een oplossing in het verpakkingsproces heeft te maken met een verandering in de markt. Bedrijven staan voor de keus: investeren in arbeid of in machines. Dozen of kratten inpakken is daarbij één van de meest arbeidsintensieve werkzaamheden in een pakstation. Daarnaast is arbeid kostbaar, productiemedewerkers zijn lastig te vinden en werkzaamheden ‘End of Line’ zijn vaak eentonig. Door automatisering van dit deel van het verpakkingsproces wordt deze zorg weggenomen.

Mogelijkheden
De Egatec A-one casepackers hebben verschillende verpakkingsmogelijkheden. Producten kunnen in dozen of kratten geplaatst worden door het product in de gewenste positie te laten vallen, door ze uit een houder te duwen die zachtjes ronddraait, door middel van zuignappen opgetild en neergezet worden of producten worden op glijplaten geplaatst die in de doos wordt neergelaten waardoor het product er voorzichtig vanaf glijdt. In alle gevallen zijn verschillende verpakkingspatronen mogelijk.

De Robot casepacker van Egatec plaatst door middel van het Pick Place & Pack principe producten met hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid in kratten en -trays met behulp van een aantal robotarmen. Een vision camera zorgt voor uiterste precisie om het product precies in de doos te plaatsen. Producten worden tijdens het hele proces voorzichtig gehanteerd en verplaatst met behulp van vacuüm, grijper of een combinatietool.

Voor hoogproductieve flowpack- en topseallijnen is de REV Rooster een uitkomst. Deze machine vult kunststof of kartonnen kratten (ook met zijranden) automatisch met punnets. Deze punnets kunnen ook van beide genoemde materialen zijn en de inhoud ervan delicaat. Verpakkingen met producten als aardbeien, perziken, nectarines, kiwi’s, druiven, tomaatjes en overig zacht fruit kunnen met deze machine uiterst zorgvuldig secundair worden verpakt.

Toon meerToon minder

Een selectie van ons aanbod Case Packers

https://img.youtube.com/vi/E0D7IVND7VM/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/egaFJhe15b8/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/Jm1NVDq8ebs/hqdefault.jpg
Egatec Robotpacker
Egatec Casepacker TV80
Egatec Casepacker
Egatec A-one PC121
Egatec Case Packer A-one PDS90
Egatec Case Packer A-one TV80
Egatec Case Packer A-one BD606
Egatec Robot packer RP2
REV Rooster

 


Een selectie van verpakkingsmogelijkheden

Verpakkingsmogelijkheden
Verpakkingsmogelijkheden
Verpakkingsmogelijkheden
Punnets met kiwi in kartonnen doos
Netverpakking met uien in krat