Binnen de verpakkingsindustrie is momenteel veel interesse in automatisering. Enerzijds natuurlijk in verband met het personeelstekort, anderzijds om de continuïteit en betrouwbaarheid van de verpakkingsprocessen onder de loep te nemen. Sarco biedt een brede range aan allerlei end of line oplossingen, zoals casepackers en trayopzetters.

‘Onze specialisten zijn de brug tussen techniek en praktijk. Kennis en advies overdragen is daarin het belangrijkst.’

Egatec Robotpacker
Egatec BD606 Casepacker
TECO T2N Trayvormer

 


Robot- en Casepackers
Robot- en casepackers automatiseren het verpakkingsproces aan het eind van de lijn. Verpakte producten worden volautomatisch in dozen en kratten geplaatst, ongeacht de verpakkingsuitvoering, het materiaal, de afmeting of inhoud van een verpakking. Onze casepackers zijn gebruiksvriendelijk en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande verpakkingslijnen op de plek van de draaitafel.

Dat bedrijven juist nu zoeken naar een oplossing in het verpakkingsproces heeft te maken met een verandering in de markt. Bedrijven staan voor de keus: investeren in arbeid of in machines. Dozen of kratten inpakken is daarbij één van de meest arbeidsintensieve werkzaamheden in een pakstation. Daarnaast is arbeid kostbaar, productiemedewerkers zijn lastig te vinden en werkzaamheden ‘End of Line’ zijn vaak eentonig. Door automatisering van dit deel van het verpakkingsproces wordt deze zorg weggenomen.

 

https://img.youtube.com/vi/1Djq0Vo6fvc/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/egaFJhe15b8/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/Jm1NVDq8ebs/hqdefault.jpg

 


Trayopzetters
Trayopzetters zorgen ervoor dat kartonnen plano’s worden gevormd tot trays. De plano’s worden verlijmd door middel van hotmelt en vervolgens gestapeld. Trayopzetters zijn geschikt voor het vouwen en lijmen van alle meest gangbare kartonnen trays. Ze kunnen worden geconfigureerd met vormdelen voor Citrus of P84 of voor tray met hoekversteviging zonder bovenkleppen. De hoge productiviteit en betrouwbaarheid, de snelle omschakeltijd en goede prijs-kwaliteitverhouding hebben voor een vaste plaats op de markt gezorgd.

Dozenopzetters
Dozenopzetters zetten plano dozen (Amerikaanse vouwdoos) op de band en voorzien de onderkant van de doos van tape of hotmelt waarna de doos in een volgende stap gevuld kan worden. Een dozenopzetmachine is daarom uitermate geschikt om te plaatsen in een automatische lijn. In sommige gevallen wordt een opzetmachine in een automatische lijn gecombineerd met een sluitmachine, zodat de bovenkant van de doos na het vullen gesloten wordt.

https://img.youtube.com/vi/uAH-Umh4boA/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/S46KQyJMobM/hqdefault.jpg
https://img.youtube.com/vi/TNws4YVPRrQ/hqdefault.jpg

 


Palletiseerders
De palletiseermachines zijn ontworpen om een hoge stapelkwaliteit te bieden tegen minimale kosten en inspanning. Het robuuste ontwerp resulteert in een zeer lage onderhoudsinterval. Alle installaties zijn uitgevoerd met een zeer gebruiksvriendelijke besturing welke via een touchscreen te bedienen is. De besturing is door de serviceafdeling online te monitoren. Hierdoor is serviceondersteuning online, op afstand, mogelijk.

https://img.youtube.com/vi/6jJTAaEyqYE/hqdefault.jpg

 

Onze aanpak
Start samen met ons de zoektocht naar de oplossing die bij uw vraag en product past. We kijken naar de combinatie van verpakkingsmachines en materialen. Omdat we beide in huis hebben, geeft ons dat de mogelijkheid om per situatie te kijken wat we kunnen inzetten. Welke toepassing is wenselijk en welk budget is beschikbaar? Vervolgens leveren we maatwerk en de beste service.