Dagelijks komen consumenten in aanraking met verpakte producten. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het belang van gezonde voeding en duurzame voedselproductie. Ze stellen eisen aan hun levensmiddelen, ook aan de verpakking ervan.

In deze nieuwsbrief vindt u diverse netverpakkingen en de mogelijkheden om deze te sluiten.

 


Milieuvriendelijke en recyclebare verpakkingen

Per 1 januari 2019 treedt in Duitsland de nieuwe verpakkingswet Verpakkungsgesetz (VerpackG) in werking. Die vervangt de huidige Verpackungsverordnung (VerpackV). Het hoofddoel van de nieuwe wet is om meer afval uit privé-huishoudens te recyclen. De nieuwe verpakkingswet is ook bedoeld om detailhandelaren meer verantwoordelijkheid te geven voor het bevorderen van het gebruik van milieuvriendelijke en recyclebare verpakkingen.

Om in te spelen op deze nieuwe regelgeving en het belang hiervan uit te dragen, presenteert Sarco  een nieuw soort Bionet. Dit bionet is geschikt voor alle gangbare verpakkingsmachines en kan eenvoudig worden gesloten met behulp van ultrasone technieken. In combinatie met bio wijnglaslabels ontstaat een volledig composteerbare geëxtrudeerde netverpakking. Dit kan geproduceerd worden met snelheden van 70 stuks per minuut zonder wijnglaslabel en 30 stuks per minuut met wijnglaslabel.

Een andere milieuvriendelijkere netverpakking is een geweven net. Tijdens de productie wordt er gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare bronnen zonder toevoeging van milieuschadelijke kunststoffen. Het materiaal van de verpakkingsnetten kan volledig biologisch worden afgebroken. Deze netverpakking wordt gesloten op traditionele wijze met een metalen clip of met een nieuwe innovatieve kunststof clip.

 

GFT afval verwerken
Uien verpakt in ultrasoon gesloten biodegradable netverpakking
Clipnet gesloten met kunststof clip

 


Netverpakking sluiten d.m.v. Ultrasone Techniek

https://img.youtube.com/vi/dM-eiKO-VP0/hqdefault.jpg