In de AGF industrie heeft IMA-Ilapak wereldwijd meer dan 1.000 verticale verpakkingslijnen geïnstalleerd, vele met ultrasoon seal- of sluitsysteem. Dit ultrasoon systeem is zowel op intermitterende als continue werkende verticale flowpackers gemonteerd, wat haar leiderschap in de markt bewijst na meer dan tien jaar samenwerking met Herrmann Ultraschall.

Ultrasone afdichting vereist minder energie dan traditionele sealsystemen en er kunnen hierdoor tastbare besparingen worden gerealiseerd. Met een grote milieu-impact op de vermindering van de CO2-voetafdruk geschat op 1.800 kg CO₂ per ton film.

Een voortdurend proces om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe oplossingen te vinden voor de productie-industrie heeft geleid tot het nieuwe intermitterende machine type Vegatronic 2300 OF Sanitary Design en de continue lopende Vegatronic 6400. Beide verpakkingsmachines hebben de mogelijkheid om met het nieuwe en vergrote ultrasone sealsysteem in te zetten tot een verpakkingsbreedte van 335 mm.

IMA-Ilapak Vegatronic 2300 OF

https://img.youtube.com/vi/tnb3-U7DKr4/hqdefault.jpg

 


IMA-Ilapak verticale vorm vul- en sluitoplossingen | VFFS-verpakkingsmachines

De verpakkingsmachines, Vegatronic VFFS Serie, van IMA-Ilapak kunnen de kwalitatief beste en de meest innovatieve verpakkingsvormen produceren, terwijl ze tegelijkertijd flexibiliteit en uitzonderlijke prestaties leveren.

https://img.youtube.com/vi/qfDhLjW-m3U/hqdefault.jpg

 


IMA-Ilapak horizontale vorm vul- en sluitoplossingen | HFFS-verpakkingsmachines

IMA-Ilapak HFFS FlowWrappers kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant en bieden maximale productieflexibiliteit en efficiëntie op elk prestatieniveau.

https://img.youtube.com/vi/b64ke9DXyXc/hqdefault.jpg

 


 

IMA-Ilapak HFFS flowpacker Smart 500

Uit voorraad leverbaar: Horizontale flowpacker IMA-Ilapak Smart 500

Het instapmodel in de lijn van de IMA-Ilapak Horizontale flowpacker verpakkingsmachine is het type Smart 500. Een elektronisch machine waarin elk onderdeel zijn eigen aandrijving heeft. De machine is uitgerust met een kleuren-touch screen bedieningspaneel voor eenvoudige en logische toegang tot de product recepturen en parameters van de machine.
Standaard heeft de IMA-Ilapak Smart een “Fotocel voor bedrukte folie“, een “No Product No bag“ en “Misplaats productie detectie“ functie. De Smart op voorraad bij Sarco Packaging is uitgevoerd in RVS, voorzien van een 3,5 meter lange invoerbaan met meenemers. Een folie breedte van maximaal 650 mm in combinatie met een variabel instelbare vouwkast bied een hoge mate van flexibiliteit. De lengteseal in combinatie met een spijlenbed zorgt voor een juiste wijze van transport van uw te verpakken product door de machine. Om de verpakking netjes af te werken vouwt de machine de zijkanten van de folie in met perslucht.