Manter brengt een nieuwe verpakkingsmachine met een capaciteit tot wel 25 zakken (bij 2,5 kg) per minuut op de markt. De AutoMesh+ verpakt volledig automatisch in netzakken van de rol en is af te stellen op een nieuwe verpakking met één druk op de knop, dit zorgt voor extra snelheid en efficiëntie. Hiermee voldoet Manter aan de toenemende vraag naar veelzijdige automatisering van verpakkingsprocessen in de AGF sector.

Gebruiksgemak voor de veeleisende gebruiker
Bedrijven in de AGF sector zoeken continue naar oplossingen die hun inpaksnelheid verhogen en daarnaast ook voldoen aan de vraag naar verschillende verpakkingsgewichten. De Manter AutoMesh+ verpakkingsmachine stelt de gebruiker in staat om snel en efficiënt te wisselen tussen verschillende gewichten, met een minimale stilstand. Door gebruik te maken van voorgeprogrammeerde instellingen kunnen zowel kleine als grote gewichten moeiteloos afgewisseld worden. Hiermee worden de efficiëntie en snelheid van de verpakker beduidend vergroot ten opzichte van andere verpakkingsmachines voor netzakken.

Nieuw ontwerp en extra functies
“De AutoMesh+ is ontworpen om betrouwbare prestaties en duurzaamheid te bieden,” aldus Herman Wehkamp, één van de directieleden van Manter. “Ook grotere producten, zoals bijvoorbeeld de grote (zoete) aardappelen, kunnen moeiteloos worden verpakt door een standaard geïntegreerde open/dicht vulopening.” Hiermee wordt de grootst mogelijke vulopening gecreëerd en worden verstoppingen geminimaliseerd. De opening kan aangepast worden naar gelang de grootte van het te verpakken product. De zakken worden vervolgens dichtgenaaid door een sterke, industriële naaimachine. De machine is voorzien van V-snaren die de zakken vasthouden tot voorbij de naaimachine, wat resulteert in een nette en stabiele afwerking van de zakken. “De AutoMesh+ biedt bovendien alle technische functies die de gebruikerservaring optimaliseren, waaronder: een tape dispenser om lint mee te naaien, draadbreuk detectie, een invoertrechter en vulopeningcontrole.” zegt Wehkamp. “Onze naaistraat heeft inmiddels een bewezen staat van dienst, de AutoMesh+ is een logische aanvulling die nog beter voldoet aan de eisen van de veeleisende gebruiker.”

Klantgerichte en veilige oplossing
“De nieuwe AutoMesh+ levert de snelheid, betrouwbaarheid en functionaliteit die gebruikers van ons gewend zijn,” vervolgt Wehkamp. “De machine is voorzien van hoogwaardige CE waardige afschermingspanelen, waardoor er op een veilige manier met de machine gewerkt kan worden,” legt Wehkamp uit. “De machine is voorzien van de nieuwste generatie besturing die analyse van de werking als ook een uitgebreidere communicatie met de gebruiker mogelijk maken. Helemaal klaar voor de toekomst.” Kortom, de Manter AutoMesh+ is de meest duurzame, snelle en veilige volautomatische verpakkingsmachine voor netzakken van de rol.

https://img.youtube.com/vi/ppAXNiHfPf8/hqdefault.jpg
Manter Automesh verpakkingsmachine netzakken van de rol