Doorontwikkelde Vegatonic 6400 HD verpakt hygiënisch en efficiënt

De Vegatronic 6400 HD (Hygiënisch Design) is een doorontwikkeling van IMA-Ilapak’s Verticale Flowpack verpakkingsmachine Vegatronic 6000. De machine is ontwikkeld en aangepast om te voldoen aan de specifieke eisen op het gebied van Hygiënisch ontwerp en grondig schoonmaken, toegankelijkheid, snelle omschakeling en OEE (Overall Equipment Effectiveness). 

Het open frameontwerp, de elektrische componenten met IP66-classificatie, de eenvoudig te verwijderen vormbuis en de cantilever opgebouwde folierol-as, zijn enkele van de kenmerken die van de Vegatronic 6400 de meest efficiënte en hygiënische verpakkingsmachine maken die momenteel op de markt is. “Met de Vegatronic 6400 HD hebben we de hygiëne en efficiëntie naar een veel hoger niveau getild dan alle andere verpakkingsmachines. Niet alleen in ons eigen assortiment, maar in de hele markt”, zegt Mark van der Kamp, Product Manager IMA-Ilapak bij Sarco Packaging. “De Vegatronic 6000 werd zeven jaar geleden geïntroduceerd en in die tijd hebben we met klanten in verschillende sectoren van de levensmiddelenindustrie gesproken om vast te stellen welke aspecten hen bevielen en hoe de verpakkingsmachine voor hun specifieke toepassingen verbeterd zou kunnen worden. De duidelijke boodschap van de industrie was dat een hygiënisch ontwerp en bedrijfsbetrouwbaarheid de twee belangrijkste criteria zijn. Daar hebben we dus naar gehandeld.”

IMA-Ilapak Vegatronic 6400HD
Machinereiniging
Machinereiniging
Machinereiniging

 


HYGIËNISCH ONTWERP

Het hygiënische ontwerp is bereikt door aluminium onderdelen tot een minimum te beperken (alleen bewegende delen) en voor het merendeel van de onderdelen roestvrij staal van hoge kwaliteit te gebruiken. De lagers in het folietransport zijn bijvoorbeeld volledig in roestvrij staal uitgevoerd. Doordachte engineering heeft geresulteerd in een machine met een minimum aan vlakke oppervlakken en uitsparingen waar water, stof en vuil zich kunnen ophopen. Alle onderdelen van het hoofdframe van de flowpackmachine zijn gemaakt met afgeronde componenten, de folieplaktafel en de ondersteuningen voor de vormbuis zijn hellend geplaatst, de bovenkant van de elektrische kast is aflopend en de beschermplaat boven de flowpackmachine is spits gevormd. De Vegatronic 6400HD is ook een volledig hogedruk reinigingsbestendige verpakkingsmachine, want alle elektronische en elektrische onderdelen zijn afgedicht tot IP66 of hoger en de open frameconstructie biedt gemakkelijke toegang voor reiniging. Het open frame zorgt ook voor een maximale bedrijfszekerheid, aangezien technici en operatoren volledige toegang hebben tot de voor- en zijkant van de machine, wat het onderhoud en schoonmaken vergemakkelijkt.

EFFICIËNT VERPAKKEN

De Vegatronic 6400HD is op een aantal manieren efficiënter geworden. De folieplaktafel is met vacuüm ondersteund, waardoor deze zeer snel te bedienen is, de vormbuis is op een zwenkarm gemonteerd zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd naast de afvoerband van het gereed product en de as van de folierol is zowel pneumatisch geactiveerd als cantilever opgebouwd – waardoor het verwisselen van de folierol veel sneller gaat dan bij machines met een insteek-as. De Vegatronic 6400HD kan ook worden uitgerust met een dubbele folierolhouder en een automatisch plaksysteem om de efficiëntie nog verder te verhogen. De machine is ontworpen met korte valhoogtes om breuk van broze producten tegen te gaan en een hoge werksnelheid te realiseren.
De Vegatronic 6400HD is geschikt voor elke markt met strenge hygiëne-eisen. De Vegatronic 6400HD is de ideale oplossing voor middelgrote/grote zakken tot 120 verpakkingen per minuut. De Vegatronic 6400HD kan diverse verpakkingsuitvoeringen met of zonder MAP produceren. Met een maximale foliebreedte van 830 mm en de keuze uit gelamineerde folies, HDPE, LDPE of biologisch afbreekbare/composteerbare materialen.

https://img.youtube.com/vi/xLPeU5nllfQ/hqdefault.jpg