KING OF THE CLASS : DE NIEUWE IMA-ILAPAK FLOWPACKER CARRERA I-500

IMA-ILAPAK heeft gebruik gemaakt van 50 jaar ervaring en marktleiderschap om het nieuwste instapniveau van horizontale  flowpackers naar een ongekend niveau te tillen.

De Carrera I-500 is een indrukwekkend nieuwe horizontale flowpacker die 100% sneller is dan zijn voorganger. Hij heeft een nieuwe robuuste en ergonomische constructie, een cantilever ontwerp en een grotere capaciteit voor folie en productafmetingen. De combinatie van meerdere automatische invoeropties, de standaard en volledig RVS constructie en de Industrie 4.0 mogelijkheden maken dit tot een zeer geavanceerd systeem dat toonaangevend is in zijn categorie op het gebied van prestaties, flexibiliteit, modulariteit, hygiëne en connectiviteit.

https://img.youtube.com/vi/HHvWZMhAAHQ/hqdefault.jpg
IMA-Ilapak nieuwe Carrera I-500 Flowpacker
IMA Ilapak HFFS Carrera I-500 - detail
IMA Ilapak HFFS Carrera I-500 - detail
IMA-Ilapak nieuwe Carrera I-500 - details - vouwkast - pepers
IMA-Ilapak nieuwe Carrera I-500 - details - vouwkast - tomaten
IMA-Ilapak Carrera I-500 HFFS flowpacker - details - seal systeem
IMA Ilapak HFFS Carrera I-500 - details - seal systeem

 

Specificaties:

 • Volledig RVS constructie.
 • Tot 110 verpakkingen per minuut met enkele beitel, tot 220 verpakkingen per minuut met dubbele beitel.
 • Lineaire snelheden >40 meter per minuut.
 • Geschikt voor standaard folietypen zoals PP, OPP/PE.
 • Geschikt voor de nieuwe generatie duurzame materialen zoals; enkel laags en op papier gebaseerde materialen, als ook composteerbaar en biologisch afbreekbaar.
 • Foliebreedte tot 730 mm.
 • Superieure sealprestaties.
 • Maximale product doorlaat tot 120 mm.
 • Volledige Industrie 4.0 mogelijkheden; connectiviteit op afstand, OEE-rapportage, mogelijkheid om verbinding te maken met lokale netwerken of Scada/MES-systemen.
 • Automatische invoerconfiguraties.
 • Opties: codeer- en etiketteersystemen.

‘Intelligente en efficiënte machine’

De I-500 verlegt de grenzen van het instapniveau van flowpacken met een hoge efficiëntie, -sealkwaliteit, -bouwkwaliteit en -functionaliteit die ongeëvenaard zijn in deze klasse machines. We zijn er niet op uit om de budgetspelers in de instapcategorie uit te dagen, we zijn op zoek naar een nieuwe ’topklasse’ die verder gaat dan wat er al wordt aangeboden.

IMA-ILAPAK heeft de architectuur van zijn marktleidende Delta & Carrera HFFS-platform gecombineerd met de gedeelde knowhow van de IMA FLX hub om een hoogwaardige instapmodel flowpacker te presenteren die kan draaien met lineaire snelheden van >40 meter per minuut. Het elektronische digitale platform, de planetaire tandwielkasten, de servomotoren en de sleepringtechnologie die de hele IMA-ILAPAK HFFS-reeks gemeen hebben, zijn de sleutel tot de superieure efficiëntie en prestaties van deze machine.

Terwijl efficiëntiewinst vaak ten koste gaat van de sealkwaliteit, zorgt het ontwerp van de dwarssealunit op de I-500 voor superieure sealprestaties. Zware assen en omringende lagers zorgen voor een grotere en meer consistente sealdruk. Het gebruik van micrometrische verstelling en nieuwe sealprofielen maakt het mogelijk om verschillende materiaalstructuren en -diktes te verwerken. Het lengte sealsysteem is standaard uitgerust met drie onafhankelijke modules in plaats van twee, waardoor nauwkeurige regeling van afzonderlijke sealinstellingen mogelijk is, evenals met onafhankelijke pneumatisch instelbare drukregeling. Dit draagt bij aan een hogere sealkwaliteit en maakt het mogelijk om complexe materialen met hogere snelheden te sealen.

De ‘I’ in I-500 onderstreept ‘Intelligent’. Ongebruikelijk voor een machine in deze klasse is de I-500 uitgerust met volledige Industrie 4.0 mogelijkheden, waaronder connectiviteit op afstand, OEE-rapportage en de mogelijkheid om verbinding te maken met lokale netwerken of Scada/MES-systemen. De machine beschikt ook over een nieuwe, intuïtieve, op pictogrammen gebaseerde touchscreen die de operator een intuïtieve bedieningsmogelijkheid geeft.

IMA-ILAPAK heeft in de I-500 meer flexibiliteit in de verpakkingsafmetingen ingebouwd dan gebruikelijk is bij een machine op instapniveau. De I-500 kan meer folie en productafmetingen verwerken dan zijn voorganger. De I-500 kan niet alleen droge voedingswaren zoals bakkerijproducten, repen, koekjes en snacks, en non-foodartikelen verwerken, maar kan ook uitdagende verse en diepvriestoepassingen aan. Verse voedingswaren, kant-en-klaarmaaltijden, kaas, vlees en andere producten kunnen op de I-500 verpakt worden, dankzij de volledig roestvrijstalen constructie en de specifieke hygiënische kenmerken en opties.

Een ander voordeel ten opzichte van meer basissystemen is het aantal automatische invoeropties dat beschikbaar is met de I-500. Meerdere automatische invoerconfiguraties, samen met hulpstukken zoals codeer- en etiketteersystemen maken de I-500 een toekomstbestendige investering voor bedrijven van elke omvang.