Vanuit verschillende industrieën bleek er interesse voor en vraag naar een compacte, snelle weger met uitstekende reinigingsmogelijkheden. Als antwoord hierop introduceert Manter binnenkort met trots haar nieuwste model: de M10i D(s). Deze combinatieweger was tijdens de Empack in Gorinchem 2022 voor het eerst te bewonderen in de stand van dealer Sarco Packaging.

De jongste telg in de Manter familie kent twee typen: de M10i D en M10i Ds. Het verschil zit ‘m in de grootte van de weegbakken, waarbij de ‘s’ in de typeaanduiding voor ‘small’ staat. De M10i Ds is ontwikkeld voor verpakkingen tussen de 250 en 2.500 gram en de M10i D weegt tussen de 500 en 5.000 gram. “Tijdens het ontwerp van de weger was het uitgangspunt om een capaciteit van 55 slagen per minuut te halen”, ligt R&D engineer Johan Oosting toe. Om dat te bereiken is de machine uitgevoerd met doseerbuckets, zijn naar onder lossende weegbakken toegepast en heeft de software een upgrade gekregen. Johan vervolgt: “Tijdens de eerste praktijktesten bleek gelukkig ook dat we de capaciteitsdoelstelling ruim halen. Door valhoogtes in de weger te beperken, zal de klant ondervinden dat de genoemde snelheid geen effect heeft op de productvriendelijkheid.” Tot slot is ook het afvoersysteem volledig op de schop genomen, zodat afgewogen batches snel naar de verpakker getransporteerd worden.

https://img.youtube.com/vi/vnwV6CjmAZ8/hqdefault.jpg

 

Goed reinigbaar
Het gemakkelijk en goed kunnen reinigen van een weegmachine is een must en van grote waarde voor elke gebruiker, in welke industrie een weger ook werkzaam is. Bij het ontwerp van de M10i D(s) is daarom extra aandacht besteed aan de reinigbaarheid van de machine. De weeg- en doseerbuckets zijn eenvoudig afneembaar en ook het afvoersysteem is volledig toegankelijk voor reiniging en onderhoud. Daarnaast is de machine volledig uitgevoerd in RVS en kunststof, wat resulteert in een beschermingsklasse IP65. De verbeterde afscherming van de weegschalen tegen stof en water maakt het rijtje pluspunten op het gebied van reinigen compleet.

Manter M10i Ds schoonmaken

 

Tot slot…
Wat u met de M10i D(s) echt zal ervaren, is de hoge snelheid die gekoppeld is aan alles waar Manter al jaren voor staat: robuust ontwerp, een lage Total Cost of Ownership en een hoge productvriendelijkheid. We hopen een heel aantal bedrijven in de Europese markt, maar ook daarbuiten, te kunnen verblijden met deze weger!

Manter M10i Ds weger