Empack, het grootste en meest complete verpakkingsevent van Nederland

Op 5 en 6 april 2023 komt de top van de complete verpakkingsindustrie weer twee dagen samen op Empack in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Ook Sarco zal hierbij aanwezig zijn en we presenteren diverse verpakkingsoplossingen waaronder een Egatec Robot Packer en Casepacker. Wij ontvangen u graag op onze stand 1.F03 om bij te praten over de ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie of om te sparren over automatisering.

 

End of line oplossingen van Egatec nemen letterlijk werk uit handen
Een hot item waar vanuit de industrie veel vraag naar is; End of line verpakkingsoplossingen. Door het bestaande verpakkingsproces te automatiseren creëert u een betrouwbaar en efficiënt verpakkingsproces. Daarnaast is personeel lastig te vinden en kunnen eenzijdig herhaaldelijke werkzaamheden letterlijk uit handen genomen worden. Dit zijn een aantal knelpunten waar de industrie momenteel tegenaan loopt, maar welke door inzet van de juiste machines en materialen opgelost kan worden.

Wij zullen op Empack ’s-Hertogenbosch de Egatec Robot Casepacker demonstreren. De Robot Packer plaatst producten volautomatisch door middel van pick and place in dozen en kratten. De Egatec End of line verpakkingsmachines, waarnaast de Robot Packer ook verschillende soorten casepackers tot de mogelijkheden behoort, zijn gebruiksvriendelijk en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande verpakkingslijnen op de plek van de draaitafel.

https://img.youtube.com/vi/egaFJhe15b8/hqdefault.jpg

 

Naast de Robot Packer zal ook van Egatec de Casepacker BD-606 deze dagen door ons worden gedemonstreerd. Deze machine verpakt het product in doos of krat door het als het ware in de gewenste positie te laten vallen. De lege dozen worden automatisch naar de vulpositie onder de cassette getransporteerd. Daarna wordt de cassette heen en weer bewogen om met het product verschillende patronen te creëren in één of meerdere lagen. Het is mogelijk om meerdere producten tegelijk te storten, wat zorgt voor een snelle en precieze plaatsing van de producten in doos of krat.

https://img.youtube.com/vi/1Djq0Vo6fvc/hqdefault.jpg

 

Innovatief banderolleren en bundelen
Proband staat voor innovatief bundelen en banderolleren. De Proband V1000 is een veelzijdige banderolleermachine welke een grote verscheidenheid aan producten kan bundelen. Er is hierbij keuze voor een papieren of kunststof banderol in variërende breedtes en diktes. Perfect inzetbaar in de voedingsmiddelenindustrie en non-food sectoren.

https://img.youtube.com/vi/jWR3iXaMaDY/hqdefault.jpg