Hoge kwaliteit installaties
Perfect gestapelde pallets

IPLA
Met meer dan 30 jaar ervaring is IPLA gespecialiseerd in integrale palletiseer- en end-of-line-oplossingen voor dozen en trays. Samenwerken met toonaangevende producenten en exporteurs over de hele wereld heeft ervoor gezorgd dat IPLA expert is geworden in het palletiseren van open top kisten, plastic kratten, houten kisten en bushel kisten.

PALLETISEREN
IPLA Palletiseermachines zijn ontworpen om het verpakkingsproces te optimaliseren en het werk van de operator te vergemakkelijken. IPLA biedt automatische pallethandlingsystemen waarmee pallets worden omwikkeld en gelabeld met de bijbehorende barcode, zodat er geen handmatig werkzaamheden meer hoeven plaats te vinden. Alle IPLA palletiseeroplossingen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke interface.

Daarnaast hebben de machines gemeenschappelijke kenmerken die het werk van de operator vergemakkelijken en de productie helpen optimaliseren. De verschillende palletiseeroplossingen kunnen automatisch worden ingesteld wanneer u het type dozen wilt wijzigen. De etiketten worden naar de buitenkant van de pallet gericht zodat ze gemakkelijk kunnen worden gelezen. Met het frame kan de lading worden gecentreerd zodat de dozen perfect op of in elkaar passen en met de manipulatoren kunnen rasters of vellen karton tussen de lagen worden geplaatst. Daarnaast kunnen IPLA palletiseerders een grote verscheidenheid aan dozen en formaten verwerken waarmee een uitgebreid aantal stapelpatronen kan worden gemaakt. Hun geïntegreerde systemen bieden de mogelijkheid om het volledige pallettransport te automatiseren.

– Plaatpalletiseerder
De plaatpalletiseerder maakt het patroon op de vormtafel en transporteert de lagen naar de pallet. Hij is ontworpen voor dozen die door hun geometrie of consistentie niet veilig getransporteerd kunnen worden met drukklemmen. Deze palletiseermachine kan patronen met interne openingen verwerken en dozen met deksels palletiseren.

– Klempalletiseerder
In de klempalletiseerder worden de dozen op de vormtafel geplaatst totdat de laag compleet is. Als de laag klaar is daalt de grijper en sluit de klemmen, waardoor de dozen onder druk worden vastgehouden. Zodra de dozen zijn vastgeklemd, wordt de grijper op de pallet getild en gaat hij naar het palletiseergebied om de laag na een vloeiende beweging neer te zetten. Deze palletiseermachine kan werken met lagen of rijen. Het is een zeer veelzijdige machine, omdat er verschillende grijpermodellen zijn afhankelijk van het type lading, zodat hij perfect kan worden aangepast aan de wensen van elke klant.

– Robot palletiseerder
De IPLA palletiseerrobot Savvy Pal kan bijna elke verpakkingssoort verwerken, zelfs als die van verschillende lijnen komen. Vervolgens kan hij in verschillende posities worden gezet om tegelijkertijd en nauwkeurig volgens het gewenste stapelpatroon te palletiseren. Deze robots maken gebruik van verschillende sensoren om de verpakkingen nauwkeurig vast te kunnen pakken en te verplaatsen zonder ze te beschadigen. De grijper met kam en drukplaat is ontworpen om dozen van onderaf op te tillen en van bovenaf vast te houden, zodat de doos in perfecte staat kan worden gepalletiseerd  Een uniek concept in palletiseren.

Palletiseerders hebben een belangrijke rol in geautomatiseerde productielijnen en dragen bij aan de optimalisatie van logistieke processen.

Toon meerToon minder

Een selectie van ons aanbod IPLA palletiseermachines

https://img.youtube.com/vi/dJhaAmauBno/hqdefault.jpg
IPLA plaatpalletiseerder
IPLA plaatpalletiseerders
IPLA plaatpalletiseerder
https://img.youtube.com/vi/UqqkOojlFEo/hqdefault.jpg
IPLA klempalletiseerder
IPLA klempalletiseerder
https://img.youtube.com/vi/Ky0xWo5fPhc/hqdefault.jpg
IPLA robot palletiseerder
IPLA robot palletiseerder detail
IPLA robot palletiseerder draaimeganisme